עמותת תפוח פועלת מזה 20 שנה ליצירת שוויון טכנולוגי בישראל באמצעות פיתוח והפעלת תכניות טכנולוגיות, בסיסיות ומתקדמות, בתחומי התעסוקה, חינוך (פורמאלי ובלתי פורמאלי) וקהילה. במסגרת שיתוף הפעולה עם רשות החדשנות, עמותת תפוח מפעילה שני מסלולי Fullstack Bootcamp בו צעירים וצעירות מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל הופכים תוך 6 חודשים למתכנתים והכשרת Multi System Tech Support המהווה את הצעד הראשון של המשתתפים.ות במסלול קריירה טכנולוגי.



נציגים

Maayan Kimhi

סמנכ"ל מוצר, עמותת תפוח

סמנכ"ל מוצר

עמותת תפוח

Billy Cohen

מנהלת מחקר ופיתוח, עמותת תפוח

מנהלת מחקר ופיתוח

עמותת תפוח

Fullstack Bootcamp

ה-Fullstack Bootcamp הינו מודל הכשרה אינטנסיבי של חצי שנה, הכולל 16 שבועות של למידה, סה"כ 720 שעות, ו-8 שבועות של פרויקט מעשי (הכשרה יישומית). הלמידה מתקיימת חמישה ימים בשבוע ומתחלקת ל-4 יחידות תוכן והפרויקט המעשי. ביחידות התוכן נעשה שימוש במתודות הבאות: הכשרה פרונטאלית, הכשרה מקוונת, תרגולים רבים הן כיחידים והן בצוותי עבודה, למידה עצמית ומבדק לסיכום היחידה. התכנית משלבת הרצאות של מרצים מומחים, לצד שעות תרגול מעשי בליווי מתרגלים, הרצאות אורח של טאלנטים מהתעשייה ומנטורינג אישי לאורך התכנית. הסילבוס של התכנית נבנה יחד עם בכירים מחברות מובילות בתעשייה, בכדי לוודא את הרלוונטיות של התכנית לשוק התעסוקה, וכולל שפות תכנות המתאימות הן לצד השרת (Back End) והן לצד הלקוח (Front End) כגון: HTML/CSS, JavaScript, React , Node.js. לצד הלמידה העיונית והמעשית משתתפי התוכנית עוברים ליווי תעסוקתי מקצועי, ברמה קבוצתית ואישית, כדי להכין אותם היטב לקליטה בשוק העבודה. לאחר התכנית המשתתפים.ות מקבלים ליווי אישי עד חצי שנה בדרך להשמה איכותית בתעשייה. עם סיום תקופת הלמידה האינטנסיבית שאורכת כ-4 חודשים, המשתתפים.ות עובדים על פרויקט מעשי בשיתוף חברות ההייטק במשך כחודשיים, זאת על מנת לצבור ניסיון ממשי בתחום בו הם שואפים להשתלב. ההתנסות בניהול פרויקט מעשי יוסיף לפורטפוליו המקצועי של הבוגרים. כך לדוגמא, הפרויקט יהיה עוגן בקורות החיים שלהם, המנטורים יוכלו להיות הממליצים שלהם, והפרויקט יסייע להם בראיונות עבודה באופן שיעניק להם יתרון על פני ג'וניורים אחרים בוגרי תכניות אחרות.

עמותת תפוח מפעילה שני מסלולים של Bootcamp:

  • Fullstack Bootcamp בשיתוף עם רשות החדשנות המיועדת לכלל האוכלוסייה בדגש על הפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל. מסלול זה שואף לשלב נשים וגברים מאוכלוסיות המוגדרות כתת ייצוג בהייטק, כמתכנתים מתחילים. שילוב זה ישפר את מסלול חייהם ואת אופק ההשתכרות שלהם ויעודד גיוון בהייטק הישראלי הצומח.
  • "הזנק הגליל" בשיתוף עם SFI ורשות החדשנות היא תכנית ייחודית ומהירה המיועדת לבני ובנות העדה הדרוזית, בעלי תואר אקדמי או תעודת הנדסאי. המטרה העיקרית של ה-Bootcamp הינה לאפשר לבני ובנות העדה הדרוזית להגיע לתפקידים משמעותיים בעולם ההיי טק ולמצות את הפוטנציאל האישי לצד העשרת ההון האנושי בחברות.

בני ובנות העדה הדרוזית מהווים 1.6% מהחברה הישראלית, אולם למרות שורת הישגים מרשימה שרשמו בשנים האחרונות במבחני הבגרות והמתמטיקה וכן נתוני הזכאות לבגרות המראים כי התלמידים הדרוזים מובילים: 82.2% ממסיימי י"ב אשתקד זכאים לתעודת בגרות - לעומת 80.6% במגזר היהודי, רק 0.2% מהם מועסקים בהייטק בישראל.

Multi System Tech Support

הכשרה טכנולוגית שמטרתה היא קידום השתלבותן של אוכלוסיות בתת ייצוג לתפקידים תומכים בטכנולוגיות תקשורת מגוונות. במסגרת התכנית המשתתפים.ות זוכים להכשרה עיונית, הכשרה מעשית, הקניית מיומנויות תעסוקתיות מגוונות וליווי תעסוקתי הנדרשים להשמה איכותית בשוק התעסוקה הישראלי. הכשרה זו מהווה את הצעד הראשון של המשתתפים.ות במסלול קריירה טכנולוגי. התכנית המכשירה לעבוד בסביבות עבודה טכנולוגיות בתחום התקשורת והטכנולוגיה ומקנה למשתתפים את כל הידע והכישורים הדרושים להשתלבות בשתי משרות עיקריות: טכנאי בית לקוח וטכנאי תמיכה טכנית. הלימודים בתכנית מסייעים לפתח מיומנויות מתקדמות הדרושות לעבודה בתחום ויספקו מבוא לתחום רישות, לכלי השימוש באינטרנט ולמרכיבי החומרה הנפוצים בבית הלקוח.