צופן הוא ארגון ללא כוונות רווח -חל"צ-שנוסד ב - 2008 על ידי יוסי כותן, סמדר נהב וסאמי סעדי – יזמים ,ששאפו לפתח את ענף ההייטק בקרב האוכלוסייה הערבית. וזאת בשל ההבנה כי פיתוח ענף זה בחברה הערבית הוא מנוף לעידוד פיתוח כלכלי בר קיימא לצמצום עוני ופערים חברתיים וחברה שוויונית יותר.

הכשרה

Software Engineer* Infrastructure / Web Developer * AI and ML specialist (Data Scientist) * Networking / Site Reliability / Power Electronics / Quality Engineer



נציגים

Walaa Ibrahim

Director of Human Capital, Tsofen

Director of Human Capital

Tsofen

Yigal Alfasi

מנהל תחום מעסיקים, צופן

מנהל תחום מעסיקים

צופן

דרכי הפעולה: הכשרה, חניכה, השמה.

צופן מפעיל לפחות חמישה קורסי הכשרה בשנה. כל קורס נמשך בין 320 ל - 470 שעות במתכונת אינטנסיבית שלושה או ארבעה מפגשים שבועיים וכן שיעורי בית(. כל קורס משלב הוראה תיאורטית, עבודה בקבוצות על פרויקט מעשי והקניית "כישורים רכים" לשוק העבודה.

הקורסים נערכים בשיתוף חברות הייטק מהמובילות במשק בהן Wix ,פיליפס, אמדוקס, ואחרות( כאשר כל קורס עוסק בטכנולוגיה ספציפית (לדוגמא: ,stack full Java jsNode, Python) אשר סביבה נסובה ההוראה התיאורטית והפרויקט המעשי וזאת בהתאם לזיהוי ממוקד של צרכי השוק. בנוסף מלווה כל קורס רכז/ת העו בד/ת עם המשתתפים על סימולציות לראיונות עבודה, הכנת קו"ח, הצגה עצמית והסבר על תהליך חיפוש עבודה בערוצים רלוונטיים, מאגרי מידע, ורשתות מקצועיות. הפרויקט כולל חניכה (מנטורינג) על ידי מהנדסים מנוסים מהתעשייה המלווים את הבוגרים בתהליך עד מציאת מקומם בתעשייה.

בסיום התהליך זוכה כל משתתף בוגר הקורס לשירותי השמה מטעם צופן שעיקרם: קישור בין המועמדים לבין משרות מתאימות להשכלתם וכישוריהם במגוון חברות הייטק וסיוע פרטני בתהליך הגשת המועמדות.

מדדי הצלחה

  • מבחן תפוקה (output): קיום חמישה קורסים נוספים במהלך השנה עבור 100 משתתפים, מתוכם כ-%20 נשים.
  • מבחן הישג (outcome): לפחות %90 מהמשתפים יסיימו את הקורס בהצלחה וישלימו את הפרויקט המעשי.
  • מבחן התוצאה (result ): לפחות %80 מבוגרי הקורסים יושמו במשרות פיתוח (משרות מהנדס, D&R) בחברת הייטק בתוך שנה מסיום הקורס.

בצופן אנו מבצעים מדידה כמותית ואיכותנית כחלק מתהליך הערכה על בסיס שוטף. מבחינה כמותית: אנו מבצעים איסוף נתונים סטטיסטיים במהלך הפעילות ולאחריה ביחס לתפוקות שלנו מספרי משתתפים בפילוח מגדרי (ביחס להישגים) מס' מסיימים בהצלחה, וביחס לתוצאות הפעילות, ובעיקר: מספר השמות ואחוזים בפילוח מגדרי. כמו כן אנחנו אוספים משובים איכותניים מן המשתתפים המספקים לנו מידע על הערך המוסף של הפעילות שלנו עבור קהלי היעד ועוזרים לנו לחדד אילו אלמנטים מהמודל יעילים במיוחד. אנו מבצעים מדידה והערכה של כל המשתתפים בכל קורסי ההכשרה.

הצלחה עד היום

אנו מפעילים מדי שנה לפחות חמישה קורסי הכשרה טכנולוגית יישומית ובכל קורס כ 25-20 משתתפים. בסך הכל בשנה משתתפים כמאה צעירים, מיתוכם כ %20 נשים. הפרויקט החל ב- 2008 .מאז ועד היום העבירנו בהצלחה 50 קורסים טכנולוגיים והכשרנו למעלה מ -900 סטודנטים ובוגרים. שילבנו באופן ישיר כ- 2000 מהנדסים ומהנדסות הייטק ערבים במשרות פיתוח במאות חברות מהמובילות במשק. ביניהן: ,Google, Facebook, Checkpoint Intel, Radware, Mellanox, Microsoft, Apple, dell ועוד רבות אחרות. למודל "מהכשרה להשמה בהייטק" של צופן יש בממוצע %80 הצלחה בשילוב תעסוקתי ולמעלה מ -%90 הצלחת השמות עבור נשים מהנדסות.